Antanas Sutkus
Nuotraukoje iš balkono yra užfiksuota kaip žmogus bėga sostinės Universiteto gatve žemyn, matoma dalis prezidentūros pastato, o pirmame plane – per balkoną persisvėrusi ir į tolį žiūrinti mergina.

Pasak fotografo, šio, kaip ir kitų nuotraukų tema yra Lietuvos žmonės. Tačiau tai nėra pirmoji pasauliniu mastu žymiam žmogui parduota A. Sutkaus fotografija.

Pašnekovas pasakoja, jog beveik prieš dešimtmetį Jungtinės karalystės lordas ir mados dizaineris Paulas Smithas įsigijo daugiau nei tuziną A. Sutkaus nuotraukų. Menininkas pripažįsta, jog dažniausiai apie jo darbus sužinoma per tarptautines parodas ir atstovus užsienyje.

Šiuo metu praėjusio dešimtmečio A. Sutkaus darbai kainuoja apie 2 tūkst. eurų (6906 Lt), tačiau senesnieji – brangesni. Galerijos ir agentai, tarpininkaujantys sandorių metu ima savo mokestį – apie 50% nuo pardavimų sumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)