Prasidėjus Conrado Murray'aus teismo posėdžiui, jo advokatas sakė, kad M.Jacksonas mirė iškart po to, kai gydytojui 2009 metų birželio 25-ąją išėjus iš kambario žvaigždės namuose Holmbi Hilse išgėrė dvejus skirtingus vaistus.

Teisme buvo parodyta M. Jacksono lavono, uždengto balta marška ir paguldyto ant ligoninės vežimėlio, nuotrauka ir paleistas porą mėnesių prieš mirtį įrašytas žvaigždės garso įrašas, kurį darant dainininkas, kaip atrodo, buvo smarkiai paveiktas vaistų ar kitokių medžiagų.

Tačiau teismas pamatė ir vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip M. Jacksonas kelios dienos prieš mirtį repetuoja "The Way You Make Me Feel", be to, išgirdo, kad jis planavo pasaulines gastroles ir vaidybinį filmą pagal savo garsųjį vaizdo klipą "Thriller".

"Jis atliko veiksmą be savo gydytojo žinios, be savo gydytojo leidimo, priešingai jo nurodymams. Jis atliko veiksmą, kuris sukėlė jo paties mirtį", - tvirtino C.Murray advokatas Edas Chernoffas.

Pasak E.Chernoffo, M.Jacksonas be savo gydytojo žinios išgėrė aštuonias lorazepamo tabletes po du miligramus, kurių užtektų užmigdyti šešis žmones, o tada - dar papildomą dozę stipraus poveikio raminamųjų vaistų propofolio, kad užmigtų.

Šis vaistų derinys "akimirksniu jį nužudė", teigė advokatas ir pridūrė: "Jis mirė taip greit, ... kad net neturėjo laiko užsimerkti".

58 metų C.Murray gresia kalėjimas iki ketverių metų, jei prisiekusieji - septyni vyrai ir penkios moterys - pripažins jį kaltu dėl netyčinės žmogžudystės.

Konkrečiai šis medikas įtariamas tuo, kad davė nemigos kamuojama M.Jacksonui per didelę dozę propofolio, kurį pats dainininkas vadindavo "pienu".

C.Murray, kuris yra įgijęs kardiologo išsilavinimą, niekada neneigė, kad davė M.Jacksonui propofolio, kuris paprastai naudojamas kaip nejautrą sukeliantis vaistas operacijų metu, tačiau neigia, kad "paliko savo pacientą" kritiniu ir galiausiai lemtingu momentu.

Antradienį liudydamas teisme gydytojas vienu metu šluostėsi ašaras.

Tačiau kaltintojai teigia, kad M.Jacksono mirtis gula ant gydytojo sąžinės.

Sakydamas įžanginę kalbą apygardos prokuroro pavaduotojas Davidas Walgrenas (Deividas Volgrenas) sakė: "Įrodymai ... pademonstruos, kad Michaelas Jacksonas tiesiogine prasme savo gyvybę atidavė į Conrado Murray'aus rankas".

"Tas ne tam, kam verta, skirtas pasitikėjimas ... kainavo Michaelui Jacksonui gyvybę", - pridūrė jis ir pareiškė, kad C.Murray motyvas labiau buvo 150 tūkst. dolerių mėnesinė alga, kurią jis gaudavo iš M.Jacksono, o ne pareiga rūpintis dainininku.

Pasak advokato, tuo metu, kai dainininkas merdėjo, gydytojas skambinėjo ir neigė žiniasklaidos pranešimus, jog M. Jacksonas pernelyg serga, kad galėtų koncertuoti Londone, ir net nusiuntė draudimo agentui elektroninį laišką.

D. Walgrenas taip pat paleido įrašą, kuris buvo padarytas pusantro mėnesio prieš M.Jacksono mirtį ir kuris rodytų, kad dainininkas buvo smarkiai veikiamas kažkokių medžiagų - jis neaiškiai tardamas žodžius kalbasi su C.Murray. Pasak advokato, šis įrašas rodo, kad gydytojas gerai žinojo, koks ligonis yra M.Jacksonas.

Tačiau E.Chernoffas tvirtino, kad C.Murray M.Jacksonui propofolio davė tik šiam jo maldaujant.

"Jei nemiegosiu, jei bent kiek nepamiegosiu, negalėsiu baigti savo repeticijos. Jei negalėsiu baigti savo repeticijos, negalėsiu baigti šou ir žlugsiu", - tokie velionio dainininko žodžiai buvo pacituoti teismui.

Teisme buvo M.Jacksono motina Katherine ir tėvas Joe ir broliai bei seserys: Jermaine'as, Janet, LaToya, Randy, Tito ir Rebbie.

Prie teismo buvo susirinkę mažiausiai 300 dainininko gerbėjų ir kitų žmonių. Kai kas skandavo "žudikas" C.Murray adresu, o vienu metu prieš teismo posėdžio pradžią viena moteris bandė užpulti gydytoją, bet apsaugininkų buvo sustabdyta.

Pirmasis iškviestas liudytojas buvo Kenny Ortega, M.Jacksono šou "This Is It" direktorius, kuris papasakojo, kad M.Jacksonas planavo šį šou vežioti po visą pasaulį, o tada - statyti filmus.

"Jis pakvietė mane prisidėti prie jo kaip vienam režisierių ir statyti vaizdo klipo "Thriller" pilnametražį vaidybinį filmą, taip pat - filmą, pagal jo singlą "Smooth Criminal" iš 1987 metų albumo "Bad", - sakė jis.

Apie jų paskutinį susitikimą 2009 metų birželio 24-osios vakarą K.Ortega pasakojo taip: "Michaelas buvo labai laimingas ... Pasakiau jam, kad jį myliu, jis pasakė man, kad myli mane labiau".

Tada M.Jacksonas jį apkabinęs ir jie išsiskyrę.

Prisiekusiųjų žiuri, kuri nuspręs C.Murray likimą, yra šeši baltieji, penki ispanakalbiai ir vienas afroamerikietis. Tarp jų yra aukštųjų mokyklų absolventų, koledžo išsilavinimą turinčių žmonių ir vienas su verslo magistro laipsniu.