Informaciją apie L. Gurčenko mirtį patvirtino jos vyras Sergejus Seninas.

L. Gurčenko mirė savo namuose. Aktorei pasidarė negera, jai buvo iškviesta greitoji pagalba. Kai gydytojai atvyko, V. Gurčenko jau buvo mirusi, skelbia lenta.ru.

Kaip pažymi “LifeNews”, neseniai L. Gurčenko gavo rimtą traumą, jai lūžo dubens kaulai, buvo atlikta operacija. Kovo pradžioje L. Gurčenko buvo išrašyta iš ligoninės ir grįžo namo. Šaltiniai pranešė, kad aktorės mirtį sukelti galėjo ir komplikacijos po operacijos.

Liudmila Gurčenko
L.Gurčenko greičiausiai bus palaidota žinomiausiose sostinės kapinėse - Vagankovo ar Novodevičės, sakė šaltinis Maskvos merijoje.

"Liudmilos Markovnos nuopelnai tokie dideli, kad jeigu jos giminaičiai kreipsis į miesto valdžią su prašymu palaidoti ją Vagankovo ar Novodevičės kapinėse, akivaizdu, kad toks prašymas bus patenkintas", - sakė agentūros pašnekovas.

Po sėkmės muzikinėje komedijoje "Karnavalo naktis" (1956) L.Gurčenko atliko įsimenančius vaidmenis filmuose "Šiaudinė skrybėlaitė", "Sekso pasaka". Dramatiškas aktorės talentas atsiskleidė filmuose "Penki vakarai", "Skrydžiai sapnuose ir tikrovėje", "Stotis dviem". L.Gurčenko dar žinoma kaip estrados dainininkė ir literatė (apysaka ""Mano suaugusi vaikystė").

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė užuojautą mirus SSRS liaudies artistei

Rusijos prezidento atstovas tarptautinio kultūrinio bendradarbiavimo srityje Michailas Švydkojus buvo sukrėstas žinios, jog mirė L.Gurčenko, kurią jis vadina didžiąja aktore.

"Koks košmaras. Baisi ir absurdiška tragedija, baisus skausmas", - kalbėjo M.Švydkojus agentūrai "Interfax" trečiadienį.
Jis prisiminė, kaip visai neseniai minėjo aktorės 75-metį."Mes dainavome iki pat ryto; kokia tragedija".

"Kai ji suvaidino filme "Karnavalo naktis", tai buvo Eldaro Riazanovo atradimas. Ji visiems įrodė, jog ji - tikra aktorė", - prisiminė M.Švydkojus.

AppleMark
Jis sakė išvakarėse bendravęs su jos vyru Sergejumi Seninu, kalbėję apie scenarijų filmui, kurį L.Gurčenko ketino statyti kaip režisierė.
"Vakar mes šį reikalą aptarėme, mąstėme, kas galėtų atlikti pagrindinį vaidmenį. Liudmila Markovna buvo kupina kūrybinių idėjų", pažymėjo M.Švydkojus.

Pasak jo, scenarijuje pasakojama apie 32-35 metų moters gyvenimą viename pajūrio miestelyje.

"Filmo idėja - įveikimas, kaip ir visas L.Gurčenko gyvenimas - tai įveikimas", - sakė Rusijos prezidento atstovas.
"Ji fenomenali moteris, didi, paradoksali ir nepaprastai rusiška aktorė. Ji buvo sukruta meilei", pridūrė M.Švydkojus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)