Nors muzikantų komandą gastrolių metu lydi asmeniniai virėjai, amerikiečiai, pasirodo, nėra labai išrankūs maistui. Grupės muzikantai užkandžiavo viešbučio lauko kavinėje, o būgnininkas Chadas Smithas netgi nubėgo nusipirkti kiniškų patiekalų. Didelės arogancijos nesimatė ir tada, kai muzikantai bendravo su jų prie viešbučio visą dieną laukusiais gerbėjais.

Tiesa, lyginant su didžiuosiuose Europos miestuose „Red Hot Chili Peppers“ muzikantų tykojančiomis pamišusiomis miniomis, Lietuvoje rokerių laukė tik saujelė draugiškai nusiteikusių gerbėjų. Su naujausio albumo „I'm With You“ vinilo plokštelėmis, kompaktiniais diskais ir nuotraukomis jie niūniavo mylimos grupės dainas. Tačiau tai buvo jų privalumas. Mat didelės grupės žmonių amerikiečių žvaigždes gąsdino. Išvydę pro šalį einančias lenkų turistų grupes, muzikantai kaip mat šmurkštelėdavo į viešbučio vidų.

Gerbėjų dideliam džiaugsmui, jie susirinko beveik visų „Red Hot Chili Peppers“ narių parašus. O keli netgi iškaulijo ir bendrą nuotrauką.

Amerikiečių rokeriams lietuvių fanai, panašu, padarė didelį įspūdį. Mat kai kurie pasipuošė ne tik marškinėliais su grupės simbolika, bet ir juodais ūsais, taip išreikšdami solidarumą ūsuočiu tapusiam A. Kiedžiui. Su priklijuojamais ūsais netrūko ir lūkuriuojančių prie viešbučio.

Ši lietuvių iniciatyva muzikantų neliko nepastebėta. "Pirmą kartą esame A. Kiedžio Tėvynėje. Ir visur - ūsai. Lietuva, jūs tikrai žinote, kaip smagiai praleisti laiką. Koks užtaisas!", - su gerbėjais įspūdžiais dalinosi būgnininkas Chadas.

Beje, lietuviškų šaknų turintis vokalistas taip pat nepasididžiavo ir pats išeiti į Pilies gatvę paspausti rankos grupės gerbėjams bei persimesti su jais keliais žodžiais. Tiesa, grupės lyderis savo autografo nepadovanojo niekam.

„Atleiskite, bet autografų aš nepasirašinėju ir nesifotografuoju. Toks jau mano požiūris, tai nėra mano tiesioginis darbas“, - ranką prie širdies pridėjęs atsiprašinėjo A. Kiedis.

DELFI paklaustas apie šeštadienį Kaune vykusį pasirodymą, „Red Hot Chili Peppers“ vokalistas iškėlė nykštį į viršų: „Publika buvo nuostabi.“ Grupės vadybininkai išdavė, jog muzikantų nuomone, Lietuvoje vykęs koncertas buvo geriausias iš visų arenoje rengtų pasirodymų per šį turą „I'm With You. Po koncerto muzikantai buvo smagiai nusiteikę, todėl neskubėjo atgal į viešbutį – „Žalgirio“ arenoje jie dar nutarė pažaisti futbolą.

Tęsti gastrolių lietuviškų šaknų turintis A. Kiedis savo senelių žemę paliko ne tuščiomis. Jam po koncerto mūsų šalies diplomatų iniciatyva buvo įteiktas muzikanto lietuviškas šaknis simbolizuojantis giminės medis.

„Tiesą sakant, aš pats jau seniai norėjau pasidaryti savo giminės medį, tačiau po tiek metų surasti visus ryšius nėra taip paprasta, todėl labai vertinu šią dovaną“, - DELFI prisipažino Anthonis. Savo lietuvišką kilmę dainininkas yra apdainavęs ir ne vienoje savo dainoje. Apie tai yra užsiminęs ir savo biografinėje knygoje „Randai“.

Kalbama, kad A. Kiedis Lietuvoje lankosi ne pirmą kartą. Esą savo senelių žemėje jis jau yra buvęs savo iniciatyva.

Vilnių grupės lyderis paliko pasipuošęs marškinėliais su lietuviška simbolika. "Čia man labai patiko", - DELFI prisipažino jis. Kalbama, kad Lietuvoje viešėjęs dainininkas su sraigtasparniu buvo nuskridęs į Tauragę, iš kurios yra kilę jo seneliai. Savo protėvių kraštą jis norėjo parodyti savo ketverių metų sūnui. Paklaustas, ar šios viešnagės metu jis spėjo ką nors aplankyti, Anthonis prisipažino: "Taip, aplankiau kai kurias vietas."

Su savimi Anthonis pasiėmė ir dovanų gautą giminės medį bei nuotraukų apie Lietuvą knygą "Unseen Lithuania". Į oro uostą lietuviško kraujo turintį atlikėją laukę gerbėjai išlydėjo perdainuodami "Anties" kūrinį "Tau, Antanai mėlynas dangus". Senelio Antano garbei pavadintas A. Kiedis įdėmiai klausėsi šios dainos. Mojuodami tolstančiam automobiliui, gerbėjai skandavo "Ačiū."

Sekmadienio pavakarę į Estiją privačiu lėktuvu išskridę „Red Hot Chili Peppers“ nariai prieš koncertą Taline turės prabangią vakarienę su „prezidentiniu“ sutikimu. Susipažinti su amerikiečių rokeriais buvo aukščiausių Estijos vadovų pageidavimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)