Ketverius metus mynę darbo biržos slenkstį, šiandien vaikinai skraido po pasaulį nuosavu lėktuvu, pelno reikšmingus apdovanojimus, bendradarbiauja su tokiomis garsiomis moterimis kaip Kylie Minogue ir žinoma, kuria melodingą, atmintyje ilgam išliekančią muziką.

Ne veltui grupės pavadinimą verčiame „Skauda”. Taip galima apibūdinti Theo ir Adamo sielos būseną prieš trejus metus, kai jų mintyse sukosi ne muzikos plokštelės, o klausimas – kaip susirasti darbą.

Tačiau po keleto minučių pokalbio, kuklus Adamo veidas išspaudžia šypseną, o plepusis Theo įtikina – vaikinams viskas gerai. Jiems vis dar patinka paprastos merginos, jie apsipirkinėja vadinamose second hand parduotuvėse ir yra tokie patys, kaip anksčiau. O išgyventa patirtis padeda kurti muziką, kurią jie drąsiai vadina „šokių muzika depresijai gydyti“.

Tai pirmasis jūsų turas po Europos arenas, kaip jaučiatės būdami Lietuvoje?

Theo: Smagiausia vykti į vietas, kuriose niekada nesi buvęs. Vakar grojome Baltarusijoje ir mums ten labai patiko. Niekada nežinai, kas tavęs laukia...

Žinoma, be gerbėjų viso to nebūtų. Kuriame dainas Mančesteryje, lyjant lietui, o žmonės Lietuvoje arba kitame pasaulio krašte jas klauso ir tu tampi su jais susijęs.

Prieš ketverius metus dar buvote bedarbiai, depresijos apimti vaikinukai, šiandien jūs – žinomi, populiarūs, turtingi, kas laimė jums yra dabar?

Theo: Mūsų gyvenimas labai pasikeitė. Neįtikėtina, kad prieš tai mes ketverius metus buvome bedarbiai, neturėjome jokios patirties, o prabėgus dvejiems metams keliaujame aplink pasaulį, mūsų svajonės pildosi. Tai – nuostabus jausmas. Žinoma, mes laimingi.

Bet ar laimei užtenka daugiau pinigų, gero darbo?

Theo: Laimė – tai maži dalykėliai. Kai tu sieki savo tikslo ir sau pasakai, kai jo pasieksiu, viskas bus gerai, aš būsiu laimingas amžinai ir viskas pasikeis… Manau, visi taip galvoja. Kai pasieki savo svajonę, supranti, kad žmonės yra žmonės. Visi turi ir gerų, ir blogų dienų. Jeigu nesijauti laimingas, turi surasti laimę mažuose dalykuose, džiaugtis tuo, ką darai…

Adamas: Sutinku, puikus atsakymas…

Ką patartumėte lietuviams, šiuo metu išgyvenantiems visuotinę depresiją dėl krizės, daugybė žmonių yra bedarbiai, jauni žmonės emigruoja, nebeturi vilties…

Theo: Tikėkite, tai ką ir mes darėme. Nors išgyvenome sunkų periodą, visada tikėjome, kad ateis ir kitokia diena. Jeigu stengiesi ir tiki, ateina ir geresnės dienos.

Savo kūrybą apibūdinate kaip „Šokių muzika depresijai gydyti“, o kokią vietą jūsų kūryboje užima „Meilė“.

Theo: Keista, bet mūsų kūryboje daug meilės dainų, apie praradimą. Manau, kad mes domimės visomis meilės dainomis. Keithas Richardsas yra pasakęs puikų pastebėjimą. Pirmoji daina buvo apie Adomą ir Ievą, o visos kitos – tik tos pačios temos variacijos.

„Hurts“ videoklipuose matome du stiprius vyrus šalia gležnių moterų. Ar jūs taip pabrėžiate savo vyriškumą?

Adamas: Visada renkamės moteris savo videoklipams, nes mums nieko nebereikia daryti, tiesiog stovime. Aplink save sukuriame grožio, judesio atmosferą. Taip mes patys geriau atrodome (kukliai nusišypso).

Kokio tipo moterys jums patinka?

Theo: Visos moterys Rytų Europoje atrodo pačios gražiausios. Išties. Kuo toliau į rytus, tuo jos gražesnės - Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje...

Adamas: Man patinka visos moterys. Kaskart tai vis atrandu. Moterys savimi pasitiki, ačiū Dievui.

Theo: Arba nepasitiki.. Niekada nežinai, ką kur atrasi, bet daugiau jų randame Rytų Europoje (nusijuokia).

Juk kai buvote bedarbiai, jus supo vienokios moterys, dabar juk esate pramogų pasaulio versle, esate populiarūs...

Adamas: Neseniai apie tai pagalvojau... Gali keliauti aplink pasaulį ir sutikti daug moterų, bet kartais, kai grįžti namo ir pamatai merginą, kurią matei prie 4-5 metus, ji atrodo pati geriausia. Taigi, nemanau, kad skonis keičiasi. Mes mėgstame tai, ką mėgome, net tada, kai buvome neturtingi.

Kaip apsistojote ties synthpop stiliumi? Ar visuomet tik juo ir domėjotės?

Adamas: Mums visuomet patiko pop muzika, nesvarbu, ar ji elektroninė, ar ne, tačiau elektroninė mums patinka labiau, nes ji suteikia daug galimybių.

Theo: Gal dėl to, kad daugiausia klausome 90-ųjų muzikos, su kuria užaugome.

Ar Jūsų kūrybą galėtume pavadinti 90-ųjų ir elektroninės muzikos miksu?

Theo: Būtent.

Jūsų dievukais galima vadinti „Depeche Mode“, jūs klausotės „Take That“, „Tears For Fears”, o kokia šiuolaikinė muzika jus įkvepia?

Theo: Klausomės labai daug geros muzikos, mums patinka „The Drums“, taip pat undergraundinių grupių, apie kurias ne daug kas žino. Pavyzdžiui, Patricko Woolfo. Man patinka skirtingi, įdomūs dalykai...

Kai sukuri tokį gerą albumą, gerbėjai tikisi dar geresnio, kaip sekasi kurti antrąjį?

Theo: Manau, kad keliaudami po pasaulį, turime puikią galimybę sukurti puikų albumą. Šiuomet tik to ir trokštame - užsidaryti porai metų studijoje, pasislėpti nuo pasaulio, nebegirdėti jokios kitos muzikos.

Ar jaučiate didesnę atsakomybę?

Theo: Tiesiog turi kurti tai, kuo tiki. Puiku suprasti, kuo tavo muzika traukia gerbėjus, tačiau dienos pabaigoje tu lieki vienas ir vėl esi unikalus, toks, koks ir nori būti.

„Hurts“ – tai du stilingi vaikinai, nuolat vilkintys kostiumines kelnes, marškinėlius, Theo nepamiršta petnešų, Adamas – kaklaraiščio. O kokie jūs buvote anksčiau?

Theo: Visuomet tokie patys. Kai buvome bedarbiai, atrodėme taip pat. Taip jautėmės labiau pasitikintys savimi. Kai neturi pinigų ir vilties, jautiesi bevertis, trūksta savigarbos. Tuomet mes rengėmės taip, kad atrodytume svarbūs ir priverstume žmones mūsų klausytis. Šiandieną apranga labai svarbi. Drabužiai tave verčia jaustis taip, kaip norėtum. Mums vis dar to reikia, tai tarsi pagalba sau... Vos prieš valandą esi beveik benamis... Dabartis yra tarsi stebuklas (nusišypso).

Juk taip nesirengiate kasdieną?

Adamas: Rengiamės. Neturime labai daug drabužių, todėl kyla keblumų, jeigu norime pasportuoti (nusišypso)...

Ar esate žinomų mados vardų gerbėjai? Kur perkate drabužius?

Adamas: Visi mano drabužiai yra padėvėti. Kitus randu parduotuvėse. Drabužių paieška nuolat tampa pramoga. Jeigu tarp daugybės daiktų randi vieną – puiku. Mums patinka vintage stiliaus drabužiai. Nors dažniausiai juos reikia pataisyti, bet persiūti jie atrodo puikiai.

Gal galite duoti keletą mados patarimų...

Adamas: Svarbiausia – drabužis turi tau tikti. Nuo to ir reikia pradėti.

Theo: Merginoms patinka pasipuošę vaikinai, o tai mes jau išmokomę. Taigi, vaikinai, renkitės puošniai, merginoms tai patinka.

Scenoje esate trejus metus, ar įsivaizduojate save dar po trijų?

Theo: Trys metai – ilgas periodas... Svarbiausia yra nuolat save pastūmėti į priekį, niekada nepavargti ir neužsnūsti ant laurų.

Kaip atrodo jūsų kasdieninis gyvenimas, kai nekoncertuojate?

Adamas: Tai ir yra mūsų gyvenimas. Jau kelis metus duodame interviu ir koncertuojame. Per du metus turėjome dvi-tris savaites atostogų. Bet apie tai ir svajojome. Juk tai ne darbas, o nuolatinės atostogos.

Rytoj turėsite laisvą dieną, ką ketinate veikti Kaune?

Theo: Eisime linksmintis (ištaria trindamas rankas).

Iš Mančesterio kilę vaikinų grupė „Hurts“ skaičiuoja vos trečius metus, tačiau jau spėjo pelnyti ne vieną apdovanojimą. Britų žurnalas „New Musical Express“ „Hurts” išrinko geriausia nauja 2010-ųjų grupe. Vokiečių pramoginiuose apdovanojimuose „Echo” ir „Bambi” šie laimėjo geriausių naujokų statulėles.

Šią vasarą „Hurts” pasirodė didžiausiuose Europos festivaliuose kaip „Rock Am Ring“, „Glastonbury“, „Oxygen“, „T In The Park“, „V Festival“. Lietuviai juos galėjo išgirsti šią vasarą kaimynų latvių pajūryje vykusiame festivalyje „Positivus“. Lietuva tapo jų rudens gastrolių po Europą dalimi.

Nors „Hurts“ dažnai lyginami su „Pet Shop Boys“ kostiumuotais vyrukais, jie savo kūryboje negirdi panašumų. Didžiausią įtaką jų muzikai padarė „Depeche Mode“ bei 90-ųjų pop kūrėjai. „Tears For Fears”, „Take That” – tai kas juos įkvepia. Kita vertus, vaikinai nori tikėti, kad „Hurts“ bus išskirtinė muzikos grupė ir neteks užsiimti kažkieno retrospektyva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją