Muštynės baruose ir netgi lėktuvuose (aktorius iki šiol nepageidaujamas vienoje oro linijų bendrovėje), po gatvės kovų tiesinta nosis, teismai dėl nepagarbaus elgesio su kaimynais, - šie biografijos faktai Vinnie garbės galbūt ir nepadarė.

Tačiau karštakošio reputacija pelnė ne vieną kriminalinio nusikaltėlio ar chuligano vaidmenį garsių režisierių filmuose. DELFI duotame interviu aktorius neslepia, kad tokį pat "gangsterį" jis vaidins ir naujausioje Emilio Vėlyvio juostoje "Flight Redirected". Tačiau, prisipažįsta, šis etapas jau praeityje ir dabar stengiasi suaugti, turėti daugiau atsakomybės.

- Lietuvoje esate jau keletą savaičių. Kaip jums čia patinka?

- Tiesą sakant, daug kažko ir nemačiau. Nes dirbdavome tiek dienomis, tiek naktimis. Šiandien filmavimų neturime, tačiau lyja.

- Tad šiandien jums laisvadienis?

- Taip, turėjome filmuotis nuo 6 valandos ryto, tačiau dėl prasto oro atšaukėme.

- Per savo ilgametę aktoriaus karjerą esate dirbęs su garsiais režisieriais, kaip Guy Ritchie, Anthony Hickox, Dominic Sena. O dabar ir su lietuviu Emiliu Vėlyviu. Kaip sureagavote sulaukęs pasiūlymo dirbti lietuviškame filme?

Vinnie Jones ir Emilis Vėlyvis (P.Makausko nuotr.)
- Dabar daug filmų kuriama Rytų Europoje. Nes filmų kūrėjams taip finansiškai labiau apsimoka. Kurti tokį filmą Los Andžele kainuotų trigubai brangiau. Kūrėjams filmas pigiau atsieina netgi apmokant aktorių keliones, apgyvendinimo išlaidas. O tuos atliekančius dolerius gali išleisti filmui. Mačiau „Zero2 “ ir man jis labai patiko. Radau nemažai panašumų su Guy Ritchie kūryba. Mėgavausi skaitydamas ir filmo „Flight Redirected“ scenarijų, kuris yra labai juokingas. Jis grubokas, tačiau linksmas.

- Viename G.Ritchie filme jūs atsisakėte vaidinti...

- Tai buvo „RocknRolla“, kuriame filmuotis tiesiog negalėjau – turėjau dirbti kitame filme.

- Tad atsisakėte ne dėl to, jog jis jums pasirodė neįdomus?

- Ne. Tiesiog neišsitekau laike. Aš jau buvau pasirašęs sutartį filmuotis kitoje juostoje. O G. Ritchie filmavo tuo pačiu metu.

- Jūsų įkūnijami herojai dažniausiai būna nusikaltėliai, žiaurūs chuliganai. Papasakokite plačiau apie kuriamą vaidmenį filme „Flight Redirected“.

- Jūs ką tik jį apibūdinote. (Juokiasi.) Jis nusikaltėlis, žiaurus vaikinas. Veiksmas prasideda Londone, kur keli vyrukai įvykdo apiplėšimą. Mano herojus turi ypatingą žiedą, kurį davė Tonis Montana (fiktyvus veikėjas iš 1983 metų filmo „Žmogus su randu“, kurio vaidmenį atliko Alas Pacino, - aut., past.). Žinote - iš filmo „Žmogus su randu“. Per apiplėšimą jie pavagia tą žiedą ir nutaria pabėgti į Malaiziją. Tačiau dėl vulkano išsiveržimo skrydis perkeliamas į Lietuvą. Netrukus sulaukiu skambučio, kad jie yra Lietuvoje. „Lietuvoje? Kur po galais tai yra?“ Taigi taip mes atsekame Londono plėšikus į Lietuvą.

- Jūsų kolegą aktorių filmavimo aikštelėje pričiupome lakstantį po gatves nuogą... Galbūt panašių atvirų scenų filme bus ir su jumis?

- Vienas iš jų lakstė su radiatoriumi... Jis bus vienas iš tų vaikinų, kuriuos aš persekioju. Su antrankiai prirakintas prie radiatoriaus, jis turi greitai pabėgti. Aš manau, kad kai jis skaitė scenarijų, buvo gana juokinga. Bet kai 80 proc., filmo turi bėgioti nuogas pagrindinėmis miesto gatvėmis savo intymias vietas prisidengęs tik kojine, pasirodo šiek tiek kvaila. Man tai nepatiktų.

- Nebūtumėte sutikęs vaidinti, jei tai būtų reikėję daryti jūsų herojui?

- Ne. Nors tai skamba gerai ir juokingai, bet jei tektų vaidinti diena iš dienos, pasidarytų šiek tiek nuobodu. Man labiau patinka būti apsirengusiam.

- Filme vaidina tarptautinė komanda – britų, rusų, lietuvių aktoriai. Galbūt jau spėjote susibičiuliauti su lietuvių aktoriais?

- Su lietuviais man kol kas neteko filmuotis. Tik su su britais.

- Prieš jums atvykstant į Lietuvą, režisierius E. Vėlyvis prisipažino, kad norėtų su jumis išgerti alaus. Ar jam pavyko tai padaryti?

- Taip, sekmadienį buvome išėję su visa komanda išgerti porą alaus. Manau, kad Emilis yra labai įsigilinęs į darbą – filmas jam yra viskas. Be to ne daug kas jį domina. Todėl išgėrėme su juo keletą bokalų ir kalbėjome apie kiną. Man visada smagu pabūti su visa komanda, nes jie visą dieną dirba taip sunkiai. Todėl išeiti ir atsipalaiduoti po darbo yra smagu.

- Ar kalbos sukosi ir apie moteris?

- Jų nebuvo labai daug.

- Klausiu todėl, kad daugelis užsieniečių žarsto komplimentus Lietuvos moterims...

- Esu lankęsis daugelyje Rytų Europos šalių – čia moterys iš tiesų labai gražios. Tačiau gražių moterų yra visose šalyse.

- Turite du skirtingus veidus. Vienas jų yra sportininko, kuris pagarsėjo kaip greičiausiai geltoną kortelę gavęs futbolininkas. Ar psichopato, atidarančio alaus butelius su akiduobėmis. Ir kitas jūsų veidas - dainininko, traukiančio bliuzo balades. Kuris iš jų esate tikrasis jūs?

Vinnie Jones filme "Flight Redirected"(P.Makausko nuotr.)
- Man dainuoti norisi tada, kai per daug išgeriu. (Juokiasi.) Turiu futbolo komandą Santa Monikoje, Los Andžele. Klubas vadinasi „Hollywood All-Stars“. Jį įsigijau prieš penkerius metus. Jame žaidžia kai kurie anglai, gyvenantys Los Andžele, yra ir amerikiečių. Dabar tai mano vienintelis kontaktas su futbolu, nors aš vis dar stebiu varžybas per televiziją. O tai, kaip aš atidarinėju butelius akimis, yra tik kadrai iš filmo.

- Galima išvardinti ir įvykių, nesusijusių su filmais. Pavyzdžiui, „Virgin Atlantics“ uždraudė jums skraidyti jų avialinijomis dėl sukeltų muštynių lėktuve. Jūsų pašėlęs gyvenimas jau praeityje?

- Stengiuosi šiek tiek suaugti ir turėti daugiau atsakomybės.

- O kryželis ant kaklo yra jūsų naujojo gyvenimo simbolis?

- Ne. Jis tiesiog mane saugo.

- Po dviejų savaičių išvykstate iš Lietuvos. Turite planų naujam filmui?

- Taip, kursiu „National Geographic“ dokumentinį filmą Rusijoje. Noriu parodyti Rusiją tokią, apie kokią retai kalbama.

- Ten vaidinsite, režisuosite?

- Tai bus dokumentinis filmas, - tiesiog vaikščiosiu su kamera. Filmuosiu skirtingas šeimas, rodysiu juos dirbančius, leidžiančius laisvalaikį – medžiojančius ar žvejojančius. Man patinka laukinis gyvenimas, atviros erdvės yra mano aistra. Parašiau trumpą projekto pristatymą prieš trejus metus, norėjau jį parduoti BBC, tačiau su jais dirbti nepavyko. Bet filmu susidomėjo „National Geographic“. Tad ko-prodiusuosiu šį filmą jiems. Tai jau seniai norėjau padaryti.

- Yra tikimybės, kad dar grįšite į Lietuvą?

V.Jones "Flight Redirected" aikštelėje (P.Makausko nuotr.)
- Turiu tokią viltį. Kai pasirodys šis filmas, užsienio kompanijos įgis daugiau pasitikėjimo investuoti į lietuviškus filmus. Manau šaliai tai - labai svarbu. Įrodysite visiems: „Mes taip pat galime kurti filmus!“ Kūrėjai pamatys, kad čia sukurti filmai yra puiki produkcija. Gatvės čia nuostabios, senamiestis fantastiškas. Kurti filmams - neįtikėtinos galimybės.

- Nemažai manančiųjų, kad Rytų Europos šalys – vis dar nepakankamai išsivysčiusios, necivilizuotos. Ką jūs apie tai manote? Pastebėjote didelių kultūrinių skirtumų?

- Dirbau Kazachstane, Bulgarijoje, Prahoje, Vengrijoje, Lietuvoje. Įsitikinau savo akimis, kaip sukurti mitai ir istorijos gali būti visiškai klaidingi. Los Andžele prieš man atvykstant į Lietuvą draugai klausė: „Kur filmuosiesi? Lietuvoje? O ne...“ Tačiau kai atvykau, supratau, kad jie turbūt kalbėjo apie visiškai kitą vietą. Nes čia - labai gražu – upės, ežerai, miškai. Čia puikus maistas, žmonės aplink vaikštinėja atsipalaidavę. Blogai tai, kad žmonės susidarę įspūdį, kad čia kaip kokia Sirija. Bet žmonės klysta taip manydami. Tai nesąžininga. Kol visi nesiliaus taip mąstę, Rytų Europos šalys negaus pelnytų investicijų. Žmonių požiūris turi būti visai kitoks, kai kalba pasisuka apie Lietuvoje kuriamus filmus. Nes vakaruose visi mano, kad Rytų šalys vis dar prislėgtos Rusijos režimo, kad čia nesaugu. Tai klaidinga. Turistai turėtų čia išleisti daug pinigų. Taigi, jums kažkaip reikia atsikratyti tokio klaidingo požiūrio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)