Dėl kelialapio į Osle gegužės 25–29 dienomis vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą kovojo Aistė Pilvelytė, „InCulto“, Merūnas Vitulskis, Evelina Sašenko, „Agama", Ruslanas Kirilkinas, Sasha Song ir Nora, Monika Linkytė, „Amberlife", „Eden", Ramūnas Difartas ir Jūratė Miliauskaitė.

Žiūrovų favorite buvo laikoma A. Pilvelytė, nacionalinėse atrankose dalyvaujanti jau aštuntąjį kartą. Pirmajame pusfinalyje už ją balsavo 3645 žiūrovai. Komisija Aistei iš 12-os galimų balų skyrė net dešimt. Didelio palaikymo sulaukė ir Sasha Song su Nora bei „InCulto“.

Pirmieji scenoje pasirodė „Agama“. Nors Sati dar prieš pasirodymą prasitarė apie ją kankinantį sinusitą, atlikėja intonavo puikiai. Matyt, neveltui „Agama“ sulaukė ne vieno komisijos nario pagyrų ir puikių įvertinimų. Ir Sati, ir jos partneris po pasirodymo sakė pasirodymą vertinantys gerai.

Burtai lėmė, kad A. Pilvelytė scenoje – antroji. Atlikėja žiūrovus nustebino kita, labiau nei per pusfinalį tviskėjusia suknele, puikiu vokalu.

„Jeigu matai save iš šalies, visada yra kur tobulėti“, - po pasirodymo kalbėjo Aistė.

Aistė, kaip ir „Agama“ sulaukė tik geriausių komisijos vertinimų.

Trečiasis – Ruslanas Kirilkinas. Atlikėjas žiūrovus nustebino scenoje pakilęs iš krėslo, kuriame pasirodė pusfinalio metu. Kaip DELFI tikino atlikėjui eurovizinį kūrinį sukūręs Stanislovas Stavickis-Stano, Ruslanas repetuodamas finalinį pasirodymą jam skyrė ypač daug jėgų, esą todėl ir pasiryžo dainuoti stovėdamas.

„Visada galima geriau. Manau, kad publikai patiko ir dar labiau patiks Žemaitijai“, - Giedriaus Masalskio paklaustas, kaip vertina savo pasirodymą, kalbėjo Ruslanas.

„Ruslanai, tu profesionalumą demonstruoji puikiai. Nors praeitą kartą koncepcija, kai sėdėjai sūpynėje, buvo geresnė. Kai atsistojai... kažkiek romantiškumo tikrai reiktų“, - kalbėjo J. Vilimas.

Merūnas su kūriniu „Rosa“ taip pat pelnė studijoje susirinkusios publikos bei komisijos simpatijas.

„Visada galima geriau“, - po pasirodymo kalbėjo Merūnas.

Komisijos nariai tikino, jog atlikėjas finale pasirodė geriau nei pusfinalyje. J. Vilimo manynu, Merūno baladė – labai vykusi.

Ramūnas Difartas ir jo daina „Blues of life“ sulaukė komisijos sveikinimų.

„Jis labai švariai ir stilingai viską padainavo, daina nuteikė pavasariškai“, - kalbėjo A. Novikas.

D.Užkuraitis pabrėžė, jog kūrinys atliktas profesionaliai.

Šeštoji scenoje pasirodė Monika Linkytė. Atlikėja scenoje pasirodė pakeitusi šukuoseną.

„Ši daina tam, kad visam pasauliui duotume džiaugsmo“, - kalbėjo atlikėja.

J. Vilimą pasirodymas pradžiugino. „Jūs puikiai dirbate scenoje. Džiugu, kad jauniausios atlikėjos šiandien taip puikiai dirbo“, - kalbėjo J. Vilimas.

M. Urbaitis tikino, kad ir kas bevažiuotų į „Euroviziją“, tą ir turėtume palaikyti.

Septintieji - „InCulto“. Atlikėjai scenoje šokiravo publiką nusiplėšę kelnes ir likę vienomis glaudėmis. Grupės įvaizdžiu rūpinosi dizainerės Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė. Tiesa, ne mažiau nustebino scenoje pasirodęs choreografas Šarūnas Kirdeikis su mikrofonu.

Pasirodymas sulaukė audringo studijos svečių bei komisijos palaikymo. „Kablį suradot, kablys visai nieko. Sėkmės jums“, - pasirodymą komentavo J. Vilimas.

Jurgis Didžiulis

Pasak R. Čivilytės, Evelina Sašenko pasirodė puikiai, o komisijos narė liko pakerėta. Rositos įsitikinimu, E. Sašenko Lietuvai atstovauti ne tik „Eurovizijoje“, bet ir bet kuriame kitame pasirodyme. R. Čivilytei antrino A. Novikas.

„Pasirodymas buvo labai geras“, - po pasirodymo kalbėjo atlikėja.

Sasha Song ir Nora TV žiūrovams dovanojo kūrinį „Say yes to life“.

„Mes labai stengėmės, manau, kad pataikėme į kiekvieną natą“, - kalbėjo Sasha Song, o Nora pridūrė, jog atlikėjai scenoje atidavė visą save.

A. Novikui pasirodyme pritrūko kulminacijos. Pasak D. Užkuraičio teigimu, iš dainos sklido labai pozityvi energija.

Komisijos nariai pastebėjo, kad Jūratė Miliauskaitė publikos neužkabino. „Pasirodymas toks, apie kurį nieko blogo negali pasakyti. Daina, man rodos, ne ta, kurioje galima atsiskleisti“, - kalbėjo R. Čivilytė.

Grupė „Eden“, dovanojusi roko stiliaus pasirodymą, sulaukė komisijos palaikymo.

„Noriu pasveikinti šią grupę. Esate atradimas Lietuvos muzikos pasaulyje“, - kalbėjo D. Užkuraitis ir iškėlė klausimą, ar toks pasirodymas patiktų „Eurovizijos“ žiūrovams.

Paskutinieji scenoje pasirodė grupė „Amberlife“ su kūriniu „Material world“.

„Gerai, ką aš žinau. Balsuokit, puikiai, ačiū“, - šmaikštavo grupės lyderis Edgaras Lubys.

Pasak J. Vilimo, pasirodymas buvo kur kas geresnis finale nei pusfinalyje. „Labai vykusiai užbaigei šį finalinį koncerta“, - kalbėjo J. Vilimas.

R. Čivilytės manymu, „Amberlife“ pasirodymas geras, esą gal kiek saldokas.

Finalo komisijoje – penki nariai: LATGA-A atstovas Mindaugas Urbaitis, muzikologas Darius Užkuraitis, LTV muzikos prodiuseris Jonas Vilimas, dainininkė Rosita Čivilytė ir dirigentas, kompozitorius bei dainininkas Artūras Novikas.

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) geriausiesiems įsteigė piniginius prizus. Pirmąją vietą užėmusiam dainos autoriui atiteks 15 tūkst. litų, antrąją – 7 tūkst., trečiąją – 3 tūkst. Dar 5 tūkst. litų agentūra apdovanos jiems labiausiai patikusio kūrinio autorių. Šiemet jais tapo "Agama".

„Eurovizijos“ finalo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją